Seksmannafarið Laura á jóansøku í 1930

Seksmannafarið Laura á jóansøku í 1930

Trýst á myndina fyri at fáa myndina í fullari stødd!

Lagt út: 22. mar. 2012

Myndaevni: Kappróður

Um myndina:

Báturin eitur Laura. Mortan Djurhuus stýrir.

Á myndini eru: (frá høgru) Mortan Djurhuus

Árstal: 1930

Myndina tók: Sanna við Hvanndalsá

Bygdasavnið hevur fingið myndina frá Elisabeth Joensen. Maður Elisabeth, Alvin Joensen (sáli), bjargaði eina rúgvu av negativum hjá Sannu við Hvannadalsá, sum skuldu beinast burtur, hesi hevur Bygdasavnið fingið og eru tey skannaði inn.

Um Sannu við Hvanndalsá Sanna við Hvanndalsá – ella Susanne Djurhuus (*05.06.1895 – †03.05.1973), sum hon varð doypt – var á ungum árum í Danmark og lærdi til sjúkrasystur. Og tá fekk hon eisini áhugað fyri myndatøku og tók nógvar myndir, sum vit í dag hava gleði av. Tær flestu myndirnar eru merktar við tekstinum “parti fra…” og eru myndirnar tí lættar at kenna aftur.

1 Comment

  1. J.M.ABSALONSEN

    Jóansøka 1930

Hevur tú viðmerkingar til myndina, veitst tú nøvn á persónum, árstal ella annað, so er at skriva tað niðanfyri